Волинь Новини

Єдиний обвинувачений на фронті – 6 років як судять бійців волинської бригади

Понад 6 років тривають судові засідання по так званій “запорізькій справі” над бійцями колишньої 51-ї бригади і в якій нині свою невинність доводить лише один боєць і той перебуває на фронті.

Про черговий епізод по справі написала адвокат Олена Яркіна.

«6 років тому ми, захисники військових з 51ї (нині 14 бригади м.Володимира) мали чергову розмову в Генеральній прокуратурі та в офісі Уповноваженого з прав людини з метою доведення безглуздості кримінального провадження проти військових, що виходячі з Ізваринського котла потрапили в полон до руzzні/ Але віз і нині там. Судові засідання регулярно призначаються, але брати участь в них обвинувачений (на теперішній час єдиний!) не може через захист Батьківщини від орків. Вірю в перемогу на всіх фронтах», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що хлопців судять за те, що вийшли з оточення.

Бійці 51 бригади в липні 2014 року, після 10 днів оточення, 10 днів обстрілів із «Градів» та мінометів, коли була розбита вся техніка, не дочекавшись прийняття рішень командування, самі виходили з оточення, потрапили в полон та були вивезені на територію Росії. Їх судять за відмову від несення обов’язків військової служби за попередньою змовою групи осіб.

За роки засідань з кількох десятків обвинувачених лишився тільки один, решта попросили закрити проти них кримінальну справу за термінами давності.