Волинь Новини

У ВНУ відкрили архіоцентр

На базі факультету історії, політології та національної безпеки відкрили Археоцентр. Захід відбувся 7 вересня.

На відкриття локації прибув ректор Анатолій Цьось, проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик і проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна. Факультет історії, політології та національної безпеки представляли декан Ярослав Ярош, заступник декана Іван Рудянин, викладач факультету, заступник директора Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк», науковий співробітник Охоронної археологічної служби України Віктор Баюк, студенти.

Із вітальним словом до присутніх звернувся очільник ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось: «Елементи дуальної форми здобуття освіти – конкурентна перевага нашого Університету. Особливо, коли вдається виконати великий пласт роботи в напрямі історії й археології. Це суттєво доповнює теоретичну освіту, яку дає факультет. Щиро дякую за цю локацію і реалізацію спільних проєктів».

історики

Декан факультету Ярослав Ярош подякував усім за цю ініціативу та її реалізацію. «Ми розширюємо аудиторний фонд. Тут було технічне приміщення. Завдяки ініціативі Віктора Геннадійовича Баюка, Охоронної археологічної служби України, історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» і в межах реалізації проєкту дуальної форми здобуття освіти створено цей Археоцентр. Тут можна проводити практичні заняття та працювати зі студентами. Безумовно, цей простір розширюватиметься і наповнюватиметься», – зауважив він.

історики

«Задум був у тому, щоб зробити спеціалізовану аудиторію для теоретичних занять. Ми маємо практичну фазу в заповіднику в межах дуальної форми здобуття освіти. Окрім цього, з І курсом проводимо практику в Хрінниках. Цей Археоцентр буде чудовою теоретичною базою», – заявив Віктор Баюк.

історикиісторики

В аудиторії наявне мультимедійне обладнання, зображальні банери й інформаційні стенди. Під час роботи Археоцентр наповнюватиметься знахідками із досліджень викладачів і студентів факультету історії, політології та національної безпеки Волинського національного університету імені Лесі Українки.