Волинь Новини

ВНУ налагодив співпрацю з французьким університетом

На основі проведених перемовин і візитів Волинський національний університет імені Лесі Українки й Університет Ренн ІІ уклали двосторонню угоду про співпрацю. У її межах передбачено співробітництво на взаємній основі у сфері досліджень; участь у спільних науково-дослідних проєктах; академічна мобільність для студентів і викладачів; спільне наукове керівництво аспірантів тощо. Важливими пунктами взаємодії ЗВО стане діяльність у сферах трансферу технологій, обмін бібліотечними ресурсами та публікаціями, участь у спільних конференціях.

договір

За налагодження співпраці висловлюємо вдячність професорові кафедри загальної та клінічної психології Ларисі Засєкіній і деканові факультету іноземної філології Ларисі Макарук.

договір

Важливим стало укладення додаткової угоди щодо студентського обміну між університетами. За цим напрямом ключова кооперація з факультетом іноземної філології. Попередньо факультетом здійснено конкурсний відбір студентів для участі у мобільності з Університетом Ренн ІІ. За результатами відбору рекомендовано Марію Дацишин і Яніну Міщук, які навчаються за ОПП «Мова і література (французька). Переклад». Так, із 5 вересня студенти вже перебувають у Франції та розпочали своє навчання в Університеті Ренн ІІ.

договірдоговір

Бажаємо студентам факультету іноземної філології ВНУ імені Лесі Українки успішної реалізації академічної мобільності!