Новини

Війна не завершиться цього року, — Залужний

Як стало відомо, Генштабі припускають, що ймовірний повторний напад на Київ та Дніпро.

Про це йдеться у статті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та першого заступника голови парламентського комітету з питань національної безпеки, народного депутата від Європейської Солідарності генерала Михайла Забродського, передає Високий Замок.

Йдеться про те, що війна може тривати й у 2023 році.

«Томузакономірно вже зараз розглядати перспективи на наступний рік. І робити це не лише у форматі передбачень та припущень», — йдеться в статті.

«Певні оперативні перспективи для противника зрозумілі на Ізюмському та Бахмутському напрямках. Імовірною кінцевою метою таких дій може бути вихід на адміністративний кордон Донецької області. Ще більш привабливою для противника є перспектива просування на Запорізькому напрямку. Вона забезпечує подальші дії на північ та створення прямої загрози Запоріжжю та Дніпру, що призведе до втрати українською стороною контролю над значною частиною Лівобережної України. Не виключені й повернення до задуму захопити Київ та загроза повторного розгортання бойових дій з території білорусі», — стверджують генерали.

Так, найбільше росіянам вигідно просуватися на півдні – з плацдарму на правому березі Дніпра в Херсонській області. Успіхи на цій ділянці фронту уможливлюють для окупантів реальні перспективи для захоплення Миколаєва та Одеси, а створюють загрозу у бік Кривого Рогу та надалі – центральним та західним регіонам України.

«Єдиним варіантом кардинальної зміни стратегічної ситуації, беззаперечно, є нанесення ЗС України протягом кампанії 2023 року декількох послідовних, а в ідеальному випадку — одночасних контрударів. Зайвим є наголошувати окремо на їх суто військовому, а також політичному та інформаційному значеннях. Водночас, організація та здійснення потребує більшої уваги», — додали Залужний та Забродський