Волинь Новини

У Володимирі для учнів ліцею, де нема бомбосховища, знайшли нове приміщення

2 вересня відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Володимирської міської ради, яке було скликане, аби вирішити питання використання об’єктів комунальної власності громади, що стосується нового приміщення для навчання учнів 5-11-х класів ліцею ім. О. Цинкаловського

Про це інформує офіційний сайт міста.

Як зазначила начальник відділу комунальної власності Лариса Процька, до виконавчого комітету надійшло звернення від начальника управління з гуманітарних питань щодо передачі в оренду частини приміщення по вулиці Луцькій, 117 для забезпечення освітніми послугами учнів ліцею ім. О. Цинкаловського на період воєнного стану. Договір про оренду передбачає тимчасове розміщення ліцею у приміщенні міжшкільного ресурсного центру (колишній МНВК).

Тож управління просить дати дозвіл на розміщення учнів 5-11-х класів у приміщенні ресурсного центру з використанням укриття Центру професійної освіти.

Начальник управління з гуманітарних питань Оксана Бігун додала, що така необхідність виникла у зв’язку із відсутністю укриття в освітньому закладі, що не дозволяє проводити там навчальний процес. Тож управління просить дати дозвіл на розміщення учнів 5-11-х класів у приміщенні ресурсного центру з використанням укриття Центру професійної освіти.

Перш ніж прийти до такого рішення, було проведене опитування батьків щодо форм організації освітнього процесу у результаті якого майже 70 відсотків батьків учнів середніх та старших класів висловились за очне навчання, – зазначив директор ліцею Олександр Романюк. Дане рішення також було погоджене з керівництвом центру, яке виділило ліцею певну кількість класних кімнат. Відтак навчатимуться учні за змішаною формою – тиждень через тиждень.

Перш ніж підтримати цей проєкт рішення, міський голова Ігор Пальонка  наголосив, що питання будівництва укриття для ліцею у майбутньому не знімається з порядку денного.