Важливо Новини

Дітей більше ніж телефонів: на Поліссі, через ракети з Білорусі, зривається освітній процес. ВІДЕО.

Відтак, діти слухають уроки з різних класів в одній кімнаті, бо окремих на всіх у хаті не вистачить. Ґаджетами користуються по черзі, а якщо тему не зрозуміли – ідуть до вчителя додому.

Таку систему навчання вже налаштували в одному з найбагатодітніших сіл в Україні на Рівненщині.

Там вчитимуться онлайн, адже зовсім поруч Білорусь, звідки над селом вже літали ракети, повідомляє ТСН, передає Радіотрек.

” У нас тільки 3 телефони, стараємось підключатися на уроки, щоб діти вчилися.

До вчителів ходимо, у нас тут по сусідству одна вчителька живе, до неї ходимо”, – розповідає мама сімох дітей Наталія Колодич.

Сусідка Наталії вчителька початкових класів Тетяна Ковалевич. Педагог зізнається, що важко викладати предмети коли діти різного віку – в одній кімнаті.

“Чути й вчителів інших, які пояснюють теми, і учнів чути. А це діти різного віку.

Так можна одночасно школу завершити”, – жартує вчителька.

Проблему з відсутністю гаджетів у деяких сім’ях вирішили. Діти влітку ходили по ягоди, здавали їх і заробили собі на телефон, каже Тетяна Ковалевич:

 “Не всі мають змогу купити дітям телефон.

Обіцяють, що за літо трохи заробили грошей, ходили по ягоди, і будуть старатися купувати дітям гаджети”, -зазначає Тетяна Ковалевич.

Втім, усі учасники освітнього процесу однозначно погоджуються з тим, що головне зараз – безпека дітей. Батьки обіцяють об’єднатися з вчителями й допомогти своїм дітям у навчанні.