Волинь Новини

ДП «Волиньторф» хочуть продати у приватні руки

Міністерство енергетики України підтримує продаж волинського підприємства «Волиньторф».

Про це написали на сторінці “Українське Торфове Товариство”.

“Сьогодні на адресу ДП «Волиньторф» надійшов лист Міністерства енергетики України, в якому останнє висловило підтримку продажу цього успішного ДП приватному власнику. З тексту листа стає очевидним, що Міненерго визнає саме себе неефективним власником. Трохи несподівана новина, у якій власник неефективний, а підприємство – прибуткове! За такою логікою, шановне керівництво Міненерго, вам навіть громадську вбиральню не можна довірити в управління, не кажучи вже про «Нафтогаз» чи то «Енергоатом»!

P.S. Доречі, не так давно Міненерго ще висловлювало бажання залишити це підприємство в державній власності. Але мабуть щось трапилось? Метаморфози…” – йдеться у дописі.

Довідка:

Компанія «Волиньторф» займається видобутком та переробкою торфу для різноманітних промислових потреб. Це корисна копалина, що має відмінні хімічні властивості, що дозволяють її використання в багатьох сферах. Один із ключових видів продукції – це торф для приготування компостів. Використання торфу в добривах ґрунту сприяє підвищенню його водо- та повітронепроникності.