Новини

путін планує асимілювати вивезених у росію українців, — аналітики

Президент рф володимир путін створює всі умови для того, щоб у примусово знищити у переселених у росію українців їхню культурну ідентичність і асимілювати їх у російську культуру.

Такі висновки зробив Інститут вивчення війни, передає Високий Замок.

Аналітики припускають, що президент путін, ймовірно, створює умови для примусової культурної асиміляції переміщених українців у росії, щоб знищити їхню українську культурну ідентичність.

Про створення «адаптаційних центрів» для «мігрантів», які проживають в рф, днями із путіним розмовляв голова Федерального агентства з питань національностей Ігор Барінов. Він заявив, що з дозволу та підтримки президента росії агентство працює над програмами в пілотних регіонах, щоб переконатися, що «мігранти» знають та поважають російські традиції, звичаї та закони, щоб запобігти їхній «соціальній ізоляції».

Основні висновки аналітиків ISW:

  • Українські війська продовжували контрнаступальні дії з наземного штурму та ударів по російських військах на Дніпрі. ЗСУ досягли успіхів на землі та почали наносити удари по понтонних переправах через річку.
  • Президент рф путін, ймовірно, створює правові та соціальні умови для примусової культурної асиміляції переміщених українців у росії, щоб знищити їхню українську культурну ідентичність.
  • російські війська здійснили обмежену наземну атаку на північ від Харкова.
  • Окупанти завдали обмежених наземних ударів на південний захід від Ізюма, на південь від Бахмута та поблизу західних околиць міста Донецьк.
  • російські війська здійснили обмежений наземний удар на півночі Херсонської області.
  • російська окупаційна влада продовжує намагатися примусово інтегрувати школи в окупованій Україні в російську освітню систему та поширювати методи соціального контролю.
  • У регіонах рф триває комплектування та розгортання добровольчих батальйонів.