Волинь Новини

На Волині фіксують ріст захворюваності на коронавірус серед дітей

На Волині зросла кількість недужих на коронавірусну інфекцію, частіше почали інфікуватися діти. Найбільше хворих – до 70 % – реєструють наразі в Луцьку та Луцькому районі, – розповіла Суспільному гендиректорка обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко.

З її слів, впродовж останнього тижня в області реєструють щоденно від 60 до 93 випадків COVID-19.

“Порівняно з липнем місяцем захворюваність на коронавірусну хворобу зросла у 10 разів. Почали частіше хворіти діти, в порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла у два рази: 60 випадків проти 31. Зросла кількість і важких випадків”, – зазначила Наталія Янко.

В області функціонують 88 пунктів щеплення, 26 мобільних бригад і п’ять центрів вакцинації. Зі слів Наталія Янко, понад 6 000 дітей отримали вакцину. Загальний показник вакцинації в області становить 40 %.

“До 30 листопада продовжені карантинні заходи і ми прогнозуємо в осінньо-зимовий період значний ріст захворювань. В області є вакцина CoronaVac і нова вакцина Johnson & Johnson. Вакцина Pfizer закінчується”, – додала Наталія Янко.

На Волині фіксують ріст захворюваності на коронавірус серед дітей
Суспільне Луцьк

Також, як розповіла Суспільному завідувачка відділення обласної інфекційної лікарні Ірина Капустіна, за останні два тижні в медзакладі побільшало пацієнтів із COVID-19. Говорить: 40 % від загальної кількості пацієнтів, хворих на коронавірус, – діти.

“На даний час лікарня не переповнена. Кількість пацієнтів помірна. Є в нас вільні ліжка, дітей в нас приблизно до 15 осіб: переважно це діти до трьох років. Половина з тих, хто в нас знаходяться вони мають пневмонію. Це катаральні прояви: кашель, нежить, в деяких дітей є і діарейний синдром”, – каже завідувачка відділення лікарні.

Всього в області з початку пандемії, додала Наталія Янко, захворіли понад 143 тисячі волинян, з них – понад 12 тисяч дітей.