Важливо Волинь Новини

Ціни на відпочинок на Світязі: пончики по 35 гривень, а оренда катамарана вартує 200 гривень за годину

Як відомо, особливою популярністю користується озеро Світязь – найглибше озеро в Україні.

Відтак, багатьох туристів приваблює кристальна чистота озер, за що їх прозвали блакитними очами Волині. Адже вода настільки прозора, що можна побачити дно на глибині до 6 метрів.

Узбережжя Світязя прикрашає хвойний ліс, де влітку можна назбирати лісових ягід та грибів.

Озеро ідеально підходить для рибалки. Тут багато лящів, сомів, окунів та вугрів.

Відпочинок на катамаранах –  це один з найкращих варіантів проведення часу зі своїми друзями, родиною чи другою половинкою на Світязі.

Безумовно, подібна розвага залишає лише прекрасні спогади, які залишаться з вами назавжди. Таким чином, кожен охочий має можливість не тільки урізноманітнити своє дозвілля, а й отримати максимальну користь для свого здоров’я, адже відпочинок на свіжому  повітрі завжди сприятливо впливає на організм.

До слова, точок оренди плавзасобів на Світязі чимало. Покататися на них можуть як діти, так і дорослі. Ззовні катамарани схожі на автомобілі, тому дітям така розвага точно подобається. Переважно пропонують чотиримісні катамарани: вони сучасні та зручні в управлінні.

Тим паче, саме ці катамарани – окрім “передніх” водійського та пасажирського місць – мають ще й два “лежачих” позаду.

200 грн/година

Взявши катамаран в оренду, щоб покататись, будьте обережні, прктично усі катамарани без накриття і не захищають від сонячних променів, тому обов’язково беріть з собою капелюшки, косинки, кепки або ж парасольки. Проте, надають рятувальні жилети.


Безумовно, найсмачніша візитівка Світязя – пончик. Відтак, минулого року господині торгували по 15-20 гривень за смаколик. Нині просять аж 35 гривень. Продають пончики з різноманітними начинками: чорниця, вишня, шоколад, згущене молоко, тощо.

Місцеві підприємці нарікають, що цьоріч відпочивальників менше, адже усі боялися “повісток”. Утім, нині на Світязі чоловікам жодні повістки не вручають.

Варто зазначити, що центральна вулиця у селі Світязі має неабиякий ажіотаж серед туристів.

Відтак, завершальний купальний сезон у самому розпалі. Про це свідчать автомобільні ряди обабіч дороги.