Волинь Новини

Як Луцьк готується до опалювального сезону

У Луцьку відбулася розширена нарада у міського голови, на якій йшлося про підготовку міста до нового опалювального сезону. 

Міський голова Ігор Поліщук наголосив на тому, що всупереч заміні певної кількості мереж, вони (як і по всій Україні) зношені, – повідомили на сайті Луцької міської ради.

“Щоб ми змогли швидко запустити опалювальний сезон і вирішувати ті проблеми, що будуть виникати на мережах, нам необхідно збільшити кількість аварійних бригад, які будуть працювати в період опалювального сезону. Крім того, потрібно провести переговори з підрядниками, які мають відповідну техніку і можуть допомогти нам в усуненні поривів та вирішенні інших проблем, які можуть виникати на мережах. Ми щиро сподіваємося, що газ буде. Мінрегіон в цьому нас переконує і гарантує. Я разом з головою обласної військової адміністрації був на нараді у міністра розвитку громади та територій Олексія Чернишова. Міністр повідомив, що центральні органи влади вживають усіх необхідних заходів для того, щоб газ був. Є певна кількість газу, який закачаний в резервуари, але може бути будь-яка ситуація. Сьогодні, на превеликий жаль, ми не можемо дати 100% гарантії щодо безпроблемного проходження опалювального сезону і щодо того, що газ буде”,- зазначив міський голова.

У разі дефіциту природного газу або зменшення його тиску, Луцьктепло розглядає декілька змін у виробництві.

1.Можливе зменшення нормативної температури внутрішнього повітря в будівлях мешканців м. Луцька до 16ºС, що дасть змогу зменшити споживання природного газу на рівні 10% від загального об’єму.

2.Припинення або зміна графіку подачі гарячої води споживачам в опалювальний період, що дасть змогу зменшити споживання природного газу до 3 млн м³.

3.Закільцювання теплових мереж між котельнями та переключення споживачів двох котелень на одну (при технічній можливості).