Волинь Новини

У луцькому маркеті помітили підозрілі макарони

В одному з луцьких супермаркетів покупці зауважили дещо незвичну пропозицію: макарони українського виробника виставили на продаж за зниженою вартістю в 14 гривень 88 копійок.

Про це пише «Конкурент».

Увагу наших читачів привернув саме незвичний цінник, позаяк для людей, які розуміються в символіці сучасних організацій, комбінація цифр 14 та 88 несе значно глибше значення.

Як зазначається в проєкті міжнародної правозахисної організації Freedom House, «1488» – поєднанням двох праворадикальних числових кодів: 14 – «14 слів», 88 – фраза «Heil Hitler!». «14 слів» – гасло «We must secure the existence of our people and a future for White children» (укр. «Ми мусимо забезпечити існування нашого народу і майбутнє для білих дітей»), сформульоване Девідом Лейном, членом американської расистської терористичної організації «The Order». У числі «88» – закодоване нацистське вітання «Heil Hitler!»: з посиланням на той факт, що літера «H» є 8-ю у латинському алфавіті.

«1488» – один з найбільш розповсюджених символів ворожнечі, він широко використовується людьми ультраправих поглядів у різних країнах як ідентифікатор нацистських та неонацистських поглядів.

В Україні дуже широко використовується для демонстрації нацистських та расистських поглядів, часто без зв’язку з конкретною організацією або структурою. Через простоту зображення часто наноситься як графіті.