Новини

Жданов назвав умову, за якої війська НАТО зайдуть на територію України

Як стало відомо, напередодні військовий експерт Олег Жданов розповів, що попри ядерний шантаж з боку путіна, країни-партнери не зможуть відправити своїх солдатів воювати в Україну, навіть під прикриттям.

“Таке неможливо. Ніхто не ризикуватиме. Навіть ядерний шантаж з боку путіна та рф не має такого впливу”, – зауважив Олег Жданов.

При цьому він нагадав, що в НАТО раніше попередили росію, що у разі аварії на АЕС потрапляння радіації на громадян країн-членів НАТО буде розглядатися як спроба вбивства цих громадян, пишуть ФАКТИ, передає Радіотрек.

“Тоді так, тоді НАТО вступає у війну, але це як стримувальний фактор. Ніхто сюди не входитиме”, – пояснив експерт.

Водночас є варіант, коли країни-партнери України чи сам Альянс можуть виступити в ролі сторони, яка переслідує інтереси підтримки миру, оскільки ООН на сьогодні не може нічого вдіяти, зокрема провести миротворчу операцію.

“Тому може бути ухвалено таке рішення, що, припустимо, НАТО запровадить обмежений контингент для охорони наших атомних станцій. Тобто на наших АЕС будуть виставлені війська Альянсу, небо над ними (ред. – АЕС) буде оголошено закритою зоною для польотів.

Таким чином, Європа, в першу чергу, і весь цивілізований світ, може захистити себе від можливостей продовження ядерного шантажу з боку рф”, – сказав Олег Жданов та додав, що ніхто за Україну не воюватиме.