Волинь Новини

Скандал у Луцьку: муніципали «вилучили» у бабусі городину, за неї заступились люди

У Луцьку муніципали вигнали  стареньку бабусю, яка торгувала у невстановленому місці, відібравши у неї всю городину.

Інцидент стався вранці 18 серпня.

Як все відбувалось, та що кажуть у департаменті муніципальної варти – дивіться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

Забрали яблука, кабачки й іншу городину. На відео помітно, як працівники департаменту муніципальної варти вилучають у бабусі її городину, та поміщають її у багажник свого автомобіля.  Розгублена бабуся не може спокійно дивитись, як її городину відбирають та в розпачі намагається забрати хоч щось назад.

Такий вчинок муніципалів дуже обурив громадськість. За короткий час під опублікованим відео зібрались сотні гнівних коментарів лучан. У департаменті муніципальної варти ж кажуть – жінка торгувала у невстановленому для цього місці. Тож запевняють, що жодних протиправних дій до бабусі не вчиняли, а   діяли лише згідно із законом.

«Громадянка може під’їхати до департаменту муніципальної варти, де буде складено адмінматеріали, описано її товар, і ці матеріали будуть передані до Луцького міськрайонного суду. Санкція даної статті передбачає накладання штрафу від 1 до 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та конфіскація предметів торгівлі», – зазначила у коментарі старша інспекторка безпеки відділу центру безпеки міста Луцька Оксана Матрунчик.

Тож за спробу підзаробити – на бабусю очікує окрім втрачених продуктів ще й чималенький штраф. Адже навряд, після рішення суду городина буде ще придатна для споживання.