Волинь Новини

Син волинського ексдепутата привласнив породистого пса, який належить сім’ї з Бучі

Ковельський військовослужбовець запропонував біженцям із Бучі допомогу, яка для сім’ї обернулася справжнім розслідуванням. Чоловік зголосився взяти на перетримку собаку, а згодом перестав виходити на зв’язок.

Власниця породистого пса Рональда власними силами почала розшукувати улюбленця. Жінка переконана, що її собаку забрали до помешкання прилуцького ексдепутата Руслана Кундельського.

Маленька Олександра з Бучі розшукує свого собаку аж у Прилуцькому. Родина впевнена: тут живуть люди, які привласнили їхнього улюбленця. Сім’я місяць благає повернути пса. Уже звернулася до поліції. На руках – документи на собаку.

Я не знаю, чому так люди роблять. Вони повинні повернути те, що взяли. Нам потрібен тільки він, ніхто інший. Він не тільки собака. Він наша родина. Ми не можемо його залишити – говорить Олександра.

Разом із мамою, братом і Рональдом дівчинка тікала з окупованої Бучі. Сім’я виїжджала за кордон. Там, де зголосилися прихистити жінку з двома дітьми, відмовилися приймати великого собаку. Допомогти і взяти пса на перетримку погодився військовий із ковельської частини Олег Пелецький. Зголосився допомогти сам. Жінка довірилася, адже Олег – військовий. Відразу обговорили грошове питання.

Я запитала, як ми вирішимо це питання. Олег відповів, що в нього на роботі є можливості. Я залишила йому мішок корму. Ми переписувалися. Я встигла зробити скріни, хоча він уже все видалив, –  розповідає Світлана Гаркавенко.

Чоловік видалив переписку після того, як жінка повідомила, що повертається в Україну. Як говорить Світлана Гаркавенко, відтоді військовий перестав виходити на зв’язок

Я була вимушена звернутися до командира частини, де він служить, попросила допомогти. Все закінчилося тим, що він мені просто скинув контакт, у кого нібито в Хмельницькому перебуває собака. Я самотужки проводила розслідування, тому що поліція розводила руками. З’ясувалося, що собака – в його нареченої Діани Кундельської в Прилуцькому. Це вона мені підтвердила під час телефонної розмови – зазначає Світлана Гаркавенко.

Детальніше – у сюжеті ТРК Аверс.