Волинь Новини

У місті на Волині пропонують переназвати вулицю на честь загиблих військових – батька та сина

У Ковелі вулицю Тостого пропонують перейменувати на честь загиблих військових Єгора та Юрія Лобанова.

Відповідну ініціативу озвучив міський олова Ігор Чайка, пише VSN.

За словами посадовця, громадські слухання щодо перейменування вулиць і провулків громади завершилися. Щодо вулиці Толстого, то найбільше голосів громадськість віддала за перейменування на честь загиблого в лютому воїна, ковельчанина Єгора Лобанова – 647.

Водночас топонімічна комісія рекомендувала перейменувати цю вулицю на Захисників України, аргументуючи це активною фазою війни, яка, на жаль, не гарантує, що загиблих героїв, які жили на одній вулиці, не буде більше одного, і що це не викличе спірних моментів у майбутньому.

«Тож за цю версію проголосуавав 321 мешканець нашої громади. Як вже й казав, остаточне рішення буде за депутатами.Але у світлі останніх подій, маю на увазі трагічну загибель днями батька Єгора Лобанова, – Юрія, який також був захисником України в цій важкій війні з російським агресором, хочу озвучити таку ініціативу: присвоїти цій вулиці ім‘я не лише сина, але й батька. Відповідно, щоб вулиця Толстого стала вулицею Лобанових – батька і сина», – написав Чайка та пропросив місцевих жителів висловитися щодо такої пропозиціїї.

Зазначимо, що у коментарях абсолютна більшість людей підтримують пропозицію.