Волинь Новини

російська вже точно не є «другою армією світу» – Резніков

Попри те, що у росіян залишається ще досить багато ресурсів на складах, армія рф вже точно не є «другою армією світу».

Як передає Укрінформ, про це в інтервʼю Голосу Америки сказав міністр оборони України Олексій Резніков.

«Це точно вже не «друга армія світу». Так, вони (росіяни – ред.) великі за кількістю. У них багато ресурсу на складах і арсеналах. Але навіть цей ресурс у них вже старий. Вони навіть везуть в Україну танки Т-62», – зазначив він.

Резніков додав, що нині росія накопичила близько 115 боєздатних батальйонно-тактичних груп, з них 105 – реально застосовуються для відновлення боєздатності.

«Сумарно це напевно у військовому вимірі до 135 000 осіб. Але треба ще раз повторити, що це вже коктейль. Там є і найманці, і псевдомобілізовані, мобілізовані студенти з тимчасово окупованих територій в «ОРДЛО», і росгвардія, і кого там тільки немає. Плюс в тому числі професійні військові», – зазначив міністр.

Він наголосив, що загальноукраїнським планом є повна деокупація захоплених рф українських територій і вихід на міжнародно визнані кордони станом на 1991 рік.

«Не станом на 2014-й чи 2015-й, не на 24 лютого 2022 року. Кінцева історія – це перемога України і відновлення територій в кордонах станом на 1991 рік», – сказав він.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують міста й села України, вбивають мирне населення.