Волинь Новини

4 оригінальні рецепти з лисичками від луцького фуд-блогера

Середина серпня – час, коли на прилавках місцевих ринків та магазинів починають з’являтися сезонні гриби. Одними з перших можна придбати лисички, які мають унікальний і неповторний смак. Спільно з луцьким фуд-блогером Владиславом Кушнарьовим ми підготували для вас добірку оригінальних рецептів з лисичками, які зможе приготувати навіть кулінар-початківець. До речі, нещодавно ми розповідали про 5 рецептів сніданків вихідного дня.

СНІДАНКОВА БУЛКА З ЛИСИЧКАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • булочка на бургер – 1 шт;
  • лисички – 200 г;
  • сметана – 100 г;
  • крем-сир – 30 г;
  • яйце – 2 шт;
  • часник – 25 г;
  • цибуля – 75 г;
  • зелена цибуля – пучок;
  • листя салату – 3 шт.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Розрізаємо булку. Підсушуємо на сухій гарячій сковорідці її нижню частину.
  2. Обсмажуємо на олії промиті і висушені лисички. Потрібно, щоб рідина з грибів випарувалась. Опісля, додаємо дрібно нарізану цибулю і часник. Обсмажуємо все разом. Наприкінці зменшуємо вогонь до мінімуму і додаємо сметану. Тушкуємо, солимо, перчимо.
  3. Збиваємо в окремій посудині яйця. Готуємо скрембл. Яєчну масу виливаємо на нагріту сковорідку з олією і активно перемішуємо.
  4. Крем-сиром мастимо нижню частину булки.
  5. Поверх сиру акуратно викладаємо листя салату. Далі скрембл, а на нього – тушковані лисички. Посипаємо дрібно нарізаною зеленою цибулею.

 

 

ГРИБНИЙ РІЄТ (МАЙЖЕ ПАШТЕТ) З ВИШНЕВИМ КОНФІТЮРОМ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • лисички – 200 г;
  • печериці – 75 г;
  • цибуля – 50 г;
  • часник – 10 г;
  • карамелізована цибуля – 40 г;
  • вишневий конфітюр – 25 г;
  • масло – 25 г;
  • арахіс смажений – дрібка;
  • хліб – скибка.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Дрібним кубиком нарізаємо мікс грибів, часник, цибулю.
  2. Обсмажуємо на олії гриби і додаємо цибулю і часник. Тушкуємо все разом до готовності.
  3. Половину обсмаженої маси перебиваємо блендером.
  4. В окремій посудині замішуємо половину обсмаженої маси, перебиту масу, м’яке масло і нарізану карамелізовану цибулю. Додаємо сіль.
  5. Вимішаний рієт ховаємо в холодильник, щоб охолонув.
  6. Підсушуємо на сковорідці скибку улюбленого хліба. Викладаємо схололий рієт. Поверх – вишневий джем. Посипаємо дрібно нарізаним арахісом.

 

ОРЗО З КАРАМЕЛІЗОВАНОЮ ЦИБУЛЕЮ І ЛИСИЧКАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • орзо (паста рісіні/макарони з твердих сортів пшениці) – 100 г;
  • лисички – 100 г;
  • карамелізована цибуля – 50 г;
  • масло – 30 г;
  • пармезан – 25 г;
  • бульйон/вода.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Кладемо в сковорідку карамелізовану цибулю, сирі макарони і вливаємо 100 г води чи бульйону. Тушкуємо все разом, поступово додаємо ще рідини. Куштуємо макарони. Якщо готові – випарюємо зайву воду і зменшуємо температуру.
  2. Додаємо холодний кубик масла і активно вимішуємо його у масі з макаронів і карамелізованої цибулі.
  3. Окремо обсмажені лисички додаємо у пасту і вимішуємо.
  4. Викладаємо усе в глибоку тарілку і посипаємо зверху тертим пармезаном.
  5. Сіль і перець додаємо окремо за смаком, адже пармезан додає солоності, а цибуля гостринку і солодкість.

 

КРЕМ-СУП З ЛИСИЧОК І ЦВІТНОЇ КАПУСТИ

ІНГРЕДІЄНТИ:

цвітна капуста – 150 г;

лисички – 220 г;

цибуля – 75 г;

часник – 25 г;

молоко – 200 г;

чорізо/кабан оси (гострі) – 25 г;

паприка копчена – дрібка.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. У каструлі на олії обсмажуємо цибулю і часник. Додаємо нарізану на суцвіття капусту і гриби. Тушкуємо.
  2. Зменшуємо температуру і вливаємо молоко. Солимо. Продовжуємо тушкувати до готовності усіх інгредієнтів.
  3. Збиваємо блендером тушковану масу.
  4. Окремо обсмажуємо ковбаски і лисички на декор.
  5. Перебитий і перетертий через сито суп вливаємо в тарілку і додаємо обсмажені ковбаски з лисичками. Посипаємо копченою паприкою.

БОНУС

ЯК ПРИГОТУВАТИ КАРАМЕЛІЗОВАНУ ЦИБУЛЮ

ІНГРЕДІЄНТИ:

цибуля – 250 г;

цукор – 50 г;

чилі пластівці – дрібка;

вино біле/коньяк – 75 г.

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Обсмажуємо на гарячій олії цибулю, нарізану тонкими півкільцями, до золотистого кольору.
  2. Додаємо цукор і вимішуємо з цибулею.
  3. Посипаємо чилі пластівцями.
  4. Вливаємо алкоголь і підпалюємо. Даємо алкоголю вигоріти. Тушкуємо цибулю до готовності на дуже низькій температурі.

INSTAGRAM: @more__ish