Волинь Новини

На Волині в школах хочуть ввести «години безпеки»

Сучасні реалії ставлять свої вимоги до освітнього процесу. Насамперед навчання має відбуватися у безпечних умовах, а школярі тепер мають вивчати, як діяти у надзвичайних ситуаціях.

Про це йшлося під час наради з питань підготовки закладів освіти до нового навчального року.

Заступник начальника ГУ ДСНС області Костянтин Романчук повідомив, що їхня робота не закінчується на етапі обстеження укриттів у навчальних закладах. Рятувальники мають пропозицію ввести у школах обов’язкові «години безпеки», на яких учнів навчали б основ мінної безпеки, протипожежних заходів, радіаційної безпеки та інших. Крім того, в разі початку навчання у офлайн-форматі, в закладах щодня мають відбуватися навчання з евакуації дітей та персоналу до укриттів, аби всі чітко знали, що робити.

«Ми будемо пропонувати введення в обов’язковому порядку «годин безпеки». Бо мусимо відпрацювати евакуацію всіх дітей. І перший місяць щодня проводити таке навчання. Ми маємо також роз’яснити вимоги радіаціаційної, мінної безпеки, евакуації, протипожежних заходів», – наголосив він.

З його слів, управління освіти в області цілком підтримує таку ініціативу, тож рятувальники сподіваються на співпрацю на всіх рівнях.