Волинь Новини

У 50-кілометровій зоні від кордону з Білоруссю волинські школярі навчатимуться дистанційно

Згідно з попереднім рішенням Ради оборони області, в населених пунктах, які розташовані близько від білоруського кордону, навчання відбуватиметься у дистанційному режимі.

Про це під час наради щодо готовності закладів освіти до початку нового навчального року повідомив заступник голови Волинської ОВА Сергій Мовенко, інформують Волинскі Новини.

Він нагадав, що низка громад розташовані в безпосередній близькості від кордону з Білоруссю. Це, зокрема, Шацька, Любешівська, Камінь-Каширська, Ратнівська громади.

«Нв Раді оборони області попередньо ухвалили рішення, щоб у 50-кілометровій зоні, яка межує з Білоруссю, навчальний процес офлайн не починався. Це 25% від усіх закладів освіти в нашій області», – зазначив Сергій Мовенко.

Голова Волинської облради Григорій Недопад додав: у цій ситуації є питання про те, як починати навчання в початковій ланці. Адже освіта онлайн для першачків – це дуже складне питання. Тож це ще слід додатково обміркувати.

Очільниця управління освіти Волинської ОВА Людмила Плахотна підтвердила, що в згаданих громадах діти однозначно не вчитимуться в очному режимі.