Волинь Новини

У громаді біля Луцька просять звільнити заступників, щоб зекономити мільйон

Депутати Підгайцівської громади однієї із фракцій пропонують скоротити кількість заступників сільського голови на час війни. Аргументують це тим, що наразі немає потреби у виконанні їхніх посадових обов’язків, а для бюджету це стало б суттєвою економією – не менше мільйона гривень на рік.

Відповідний запит на черговій сесії озвучив депутат Тарас Столярчук, – пише ВСН.

У той же час більшістю голосів сільрада не підтримала таке рішення.

«Подали депутатський запит від нашої фракції «Свободи» щодо доцільності утримувати в такий скрутний воєнний час трьох заступників сільського голови. Фактично, на сьогодні в громаді працює лише комунальне підприємство. Решту робіт, а це – дороги, ремонти шкіл, садочків, спортивних майданчиків тощо, зараз не виконуються. Всі капітальні видатки на такі потреби в державі заблоковані. Тому не бачимо сенсу виплачувати зарплати та преміювати як мінімум двох заступників Олександра Бляшука та Валентина Приходько», – пояснює депутат.

Зауважимо, у Підгайцівській сільській раді наразі є три заступники сільського голови.

За інформацією із відкритих джерел, зарплата кожного торік становила 40 тис грн.

«Якщо порахувати, то зарплата двох заступників на рік з різними преміями і надбавками – мільйон гривень. Зараз в державі і громаді є більш нагальні потреби, ніж утримання роздутого апарату керівників. Тим більше, що заступники в нашій громаді – далеко не бідні люди», – коментує обранець громади.