Волинь Новини

Готовність – 85 %: майже в усіх школах Луцької громади готують укриття

Готовність укриттів у закладах освіти Луцької громади – 85 %. Станом на 9 серпня роботи ще тривають, але комісія вже почала оглядати підвальні приміщення на придатність до використання, – розповів Суспільному керівник міського департаменту освіти Віталій Бондар.

Всього у громаді є 38 шкіл. Підвальні приміщення є не в усіх закладах освіти. Зі слів Віталія Бондаря, у трьох сільських школах укриттів не буде. Тому учні там навчатимуться дистанційно.

У Луцьку теж є один освітній заклад, де немає підвального приміщення. Який саме – керівник департаменту освіти не називає. Аби там відновити очне навчання, керівники шукають приміщення із підвалом, яке розташоване неподалік школи.

В перспективі усі заклади освіти, де є укриття, підвальне приміщення, вони стовідсотково будуть працювати в офлайн режимі”, – наголосив Віталій Бондар.

Наразі роботи з облаштування ще тривають. Їх мають завершити найближчим часом. Комісія ж оглядатиме заклади освіти до 20 серпня. Всього мають перевірити понад 100 укриттів.

“Кожного дня планується перевірити 20 закладів. На основі актів від комісії вже буде прийматися рішення щодо організації освітнього процесу в кожному окремому закладі”, – зазначив керівник міського управління освіти.