Волинь Новини

1300 фур: у волинській митниці назвали причину черг на «Ягодині». Відео

Черги автомобілів на виїзд з України в митному пункті пропуску «Ягодин» сягали до двох тисяч. Однак, після рішення закрити пункт для легкових автомобілів, черга зменшилася приблизно до 1300 машин, всі вони – вантажівки, які везуть український експорт.

Чому виникли такі великі черги та які прогнози розвитку ситуації – у коментарі сайту новин Луцька і Волині «Конкурент» розповіла речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

«Черги зараз хронічні. І це черги на виїзд з України. Це український експорт, який стоїть перед «Ягодином». Нагадують, що через «Ягодин» з 27 червня пропускають виключно вантажні транспортні засоби масою понад 7,5 тонни. Тобто ми говоримо про фури, які везуть у Європу український експорт – переважно сільськогосподарську продукцію яка підлягає фітоветконтролю», – зазначила Валентина Черниш.

Власне, через процедуру проходження фітоветконтролю і виникають такі великі черги.

Також Валентина Черниш додала, що рішення не пропускати через «Ягодин» легковий транспорт, було ефективним. Адже раніше у чергах одночасно стояли по 2-2,2 тисячі транспортних засобів.

«Станом на сьогодні у черзі стоїть 1300 вантажівок. Та все ж це черга, і ми розуміємо, що такого, що черги там зовсім не буде, – станеться не скоро», – зазначила Валентина Черниш.

Також речниця додала, що Держмитслужба розробила карту і на своїх сторінках у соцмережах щоденно сисвітлює стан перед всіма пунктами пропуску.

«Я нагадую, що на українсько-польській ділянці є вісім пунктів пропуску. З них два – на волинській митниці, а решта – на львівській. Тому варто обирати найменш завантажені пункти пропуску і таким чином собі планувати маршрут», – додала Валентина Черниш.