Волинь Новини

На Волині біля міжнародної траси з’явиться приватна стоянка

На останній сесії Ковельської міської ради, пленарне засідання якої, як і попередні рази, проходило в закритому режимі, депутати розглядали проєкт рішення про затвердження детального плану території розміщення автомобільної стоянки на вулиці Варшавській.

Про це пише Ковель медіа.

Ще у лютому 2022 року міська рада опублікувала заяву про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки цього плану. Площа території, щодо якої здійснюється проєктування, складає – 4,00 га (район гаражного кооперативу «Промінь»). Ділянка перебуває у приватній власності. Власником є Гопанчук Володимир Ніфаїлович, підприємець з Луцька.

Відповідно до намірів замовника та проєктного рішення цього детального плану території, передбачається автомобільна стоянка великої місткості – на 877 місць, в тому числі місць для легкових автомобілів – 808, місць для вантажного автотранспорту – 69.

На сесії виникла дискусія з приводу вищевказаного проєкту рішення, автором якого є начальниця відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Людмила Мурай. Стало відомо, що профільна депутатська комісія його не підтримала. Неподалік річка Турія, тому виникло побоювання за природне середовище, зважаючи на таку заплановану кількість місць автотранспорту на стоянці. Людмила Мурай запевнила, що все буде добре, бо еколог погодив проєкт.

Головуючий на сесії міський голова Ігор Чайка поставив на голосування проєкт рішення з озвученою перед тим редакційною правкою стосовно зменшення кількості машиномісць і оновленою схемою, але депутати «провалили» його прийняття.