Волинь Новини

На Волині засуджений із в’язниці продавав фальшиву валюту і наркотики

За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора викрито міжрегіональну злочинну групу фальшивомонетників. Організатору і його спільникам повідомили про підозру.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, пишуть Волинські Новини.

За даними слідства, мешканець Житомирської області, залучаючи раніше засуджених осіб, організував «фінансову діяльність». Один з його спільників відбуває покарання у виправній колонії на Волині.

Між усіма учасниками були чітко розподілені ролі – контроль за діями, пошук покупців і продаж фальшивих грошей. Підшукував клієнтів учасник злочинної групи, який перебував у в’язниці. Зловмисники пропонували їм фальшиві гривні, долари США, євро і російські рублі.

Крім того, один з учасників групи налагодив продаж наркотичних засобів, у тому числі з використанням поштових сервісів.

Під час документування протиправної діяльності зафіксовано продаж підроблених 3 250 доларів, 1 800 євро і 135 тисяч рублів.

Правоохоронці затримали організатора і виконавця злочинної групи під час спроби збуту чергової партії фальшивих грошей. За 200 тисяч гривень вони намагалися реалізувати 14 900 євро, а за окрему платню планували продати психотропну речовину МДМА.

Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів і виправної колонії у Волинській області, де утримується один з виконавців, вилучено транспортні засоби, телефони, банківські картки, наркотичні засоби.

Викрито кримінальне правопорушення спільно зі співробітниками Головного слідчого управління Нацполіції України та оперативними співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України за участі адміністрації та співробітників оперативних підрозділів Київського, Луцького СІЗО та Білоцерківської виправної колонії.

Досудове розслідування триває.