Волинь Новини

Переселенці у Луцьку отримують продуктові набори та допомогу від ЮНІСЕФ та ООН

У Луцькій територіальній громаді видають допомогу від міжнародних організацій – ЮНІСЕФ і ООН. Про це Суспільному розповіла керівниця одного з міських волонтерських центрів Ліна Галан.

У Луцькій громаді проживає 52 дитини-переселенці з інвалідністю. Їхні родини можуть отримати допомогу від міжнародних фондів, з якими співпрацює міське управління дітей, сім’ї та молоді.

“Працівники управління з’ясовують у таких родин в чому є нагальна необхідність та потреба, інформацію передаємо в “ЮНІСЕФ”. Організація купує ці предмети і ми маємо можливість їх роздати”, – говорить Ліна Галан..

Переселенці у Луцьку отримують допмогу від ЮНІСЕФ та ООН
Переселенці у Луцьку отримують допомогу від ООН та “ЮНІСЕФ”. Фото: Суспільне Луцьк

Дитяче харчування потребує родина Козодавлєвих із Харкова. Батько дитини з інвалідністю за професією вчитель, зараз перебуває у відпустці за власний рахунок. Заощадження родина вклала у новобудову у Харкові, поки вона будувалась, тимчасово винаймали житло. Батьківська квартира була розташована на Північній Салтівці, нині вона – зруйнована, – розповідає Олег Козодавлєв. Каже: грошей не вистачає.

“Ми потрапили в програму “ЮНІСЕФ”, як родина, що виховує дитину з інвалідністю, ми отримуємо дуже добру допомогу. Важливі продукти, які допомагають вижити”, – говорить чоловік.

Переселенці у Луцьку отримують допмогу від ЮНІСЕФ та ООН
Олег Козодавлєв приїхав у Луцьк з родиною з Харкова. Фото: Суспільне Луцьк

Ліки, інвалідні та дитячі візочки, ортопедичне взуття, спеціальні окуляри, милиці, автокрісла – це ті речі, що отримували переселенці, які мають дітей з інвалідністю, у волонтерському центрі, — говорить керівниця відділу профільного управління Луцької міськради Людмила Носкова.

19 липня у цьому волонтерському центрі 200 родин переселенців отримали продуктові набори від Організації Об’єднаних Націй. Співпрацю з міжнародними організаціями будуть продовжувати, – каже Ліна Галан.