Волинь Новини

У Луцьку вручили ордени матерям загиблих Героїв. Фото

Сьогодні міський голова Ігор Поліщук зустрівся з матерями загиблих військовослужбовців, аби подякувати їм за те, що виховали таких мужніх синів, і вручити державні нагороди.

Про це повідомляють у Луцькій міській раді.

«Я дякую Вашим синам за те, що ми сьогодні можемо відзначати День української державності, можемо ходити на роботу. Дітки ходять у садочок, а ми готуємося до нового навчального року. Дякую за те, що життя у нашому місті продовжується. Україна сьогодні чинить опір і Україна обов’язково переможе. Ці ордени будуть ще однією згадкою про велике серце, про неймовірну відвагу, про велику любов до Батьківщини й до свого міста, про героїзм Ваших синів. Нехай згадка про них і добра пам’ять ніколи не згасне, а їх імена назавжди будуть вписані в історію нашого міста. Саме завдяки таким Героям Україна обов’язково вистоїть і переможе», – наголосив міський голова.

Відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського «Про відзначення державними народами»: за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі відзначено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) солдата Парафенюка Олександра Олександровича, який загинув у Миколаївській області 23 березня в результаті ворожого обстрілу. Нагороду отримала мама загиблого захисника Лариса Миколаївна Кальчук.

Орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) нагороджено сержанта Дзятка Юрія Андрійовича, життя якого обірвалося у Харкові 26 березня під час виконання бойового завдання. Відзнаку отримала мама Героя Дзятко Світлана Федорівна.

Орденом «За мужність» III ступеня (посмертно) відзначено солдата Середу Миколу Миколайовича, який загинув 17 квітня під час виконання бойового завдання у Харкові. Нагороду сина отримала мама Олена Василівна Середа.

Подвиги та імена наших Героїв, які віддали своє життя, захищаючи свободу та незалежність нашої країни, назавжди залишиться в нашій пам’яті.