Волинь Новини

“Щось низько летіло”: у селі на Волині розповіли про збиті ворожі безпілотники

У селі Дубове Ковельського району звуки винищувача місцеві жителі почули зранку 25 липня. Згодом побачили ракету і почули вибухи, – розповів Суспільному місцевий житель Андрій Ілюшик.

На момент події чоловік був в лісі з дружиною та дітьми. Каже: після вибухів одразу приїхав додому. Перед тим пролітав бойовий літак.

“Перший вибух був дуже великий, а перед цим літав літак. Потім був гуркіт: тільки з’явився – одразу другий вибух. В сусіда загорілася будівля і ще одна хата. Через хату моя тітка: там в хаті шибки повилітали, а в мого дядька гараж стояв, то добре, що вийшло замкнене коло і вибух залишився всередині”, – каже Андрій Ілюшик.

"Щось низько летіло": у селі на Волині розповіли про збиті ворожі безпілотники і ракету
Житель села Дубове Андрій Ілюшик. Фото: Суспільне Луцьк

Зі слів волинянина, у будинку, який завалило в результаті влучання уламків однієї із зенітних ракет, перебував 66-річний чоловік, який загинув, а також родич, дружина та двоє дітей.

"Щось низько летіло": у селі на Волині розповіли про збиті ворожі безпілотники і ракету
Зруйнована будівля у селі Дубове. Фото: Telegram/Кирило Тимошенко

“Я ракети не бачив, тільки звук чув, свист. Я аж присів. Напрям був на село. Бачу – одна “пожарна” поїхала, друга, третя і я поїхав. Видно, ракета летіла з Білорусі: видно, її ППО чеканула і ракета траєкторію змінила і пішла сюди”, – розповів пенсіонер костянтин Пірожик.

"Цитата": у селі на Волині розповіли про збиті ворожі безпілотники
Костянтин Пірожик. Фото: Суспільне Луцьк

Волинянин Вітай Філюк із села Дубове розповів: теж бачив як летіла ракета в сторону села.

“Звук був – як самольот летить. Бачили, що щось низько летіло, виблискувало на сонці. Ракета летіла. Далі – шифер пробило, дошки летіли метрів 50 від ударної хвилі, і дві хати гасили хлопці. Осколки летіли далеко”, – каже чоловік.

"Цитата": у селі на Волині розповіли про збиті ворожі безпілотники
Вітай Філюк. Фото: Суспільне Луцьк

Як розповіла в коментарі Суспільному речниця повітряного командування “Захід” Олександра Качмар, будівлі пошкодили саме уламки зенітної ракети.