Волинь Новини

Заступник міністра охорони здоров’я відвідав дві лікарні на півночі Волині

У суботу, 23 липня, з робочим візитом Волинь відвідав заступник міністра охорони здоров’я України Олексій Яременко. Серед іншого посадовець проінспектував медичні заклади у Камінь-Каширському та Маневицькому районах.

Про деталі візиту урядовця повідомила народна депутатка Ірина Констанкевич у Фейсбуці.

Як повідомила Ірина Констанкевич, під час візиту обговорювали питання створення кластерних лікарень, які будуть надавати ефективні, сучасні та якісні медичні послуги, зокрема і в прикордонній поліській зоні.

Нова мережа закладів формуватиметься відповідно до принципу госпітальних округів.

«Поділ кожної території на госпітальні кластери – це коли територіальна громада буде належати до певного госпітального кластеру, а робота буде будуватись на специфіці та особливості тих послуг, які надаватиме медзаклад»,  – зазначає депутатка.

Під час візиту Олексій Яременко оглянулв Камінь-Каширську і Маневицьку лікарні.

 

 

 

Камінь-Каширська районна лікарня попередньо запланована кластерним медичним закладом.

«Одночасно бачимо, що для цього потрібні значні інвестиції в розвиток, залучення фахівців. Як мінімум – вже зараз необхідно спрямувати зусилля на перебудову приймального відділення та розвиток необхідних кардіо послуг, які гарантовано мають бути в надкластерному медзакладі. Адже він обслуговуватиме понад 150 000 пацієнтів», – йдеться в дописі.

Ірина Констанкевич додає, що лікарня може стати більш спроможною.

«Домовилися, що вже найближчі кілька місяців керівництво сформує план розвитку медичного закладу — чітку дорожню карту на 3 роки. Розраховуємо, що в разі втілення всіх намічених планів, з початку 2024 року лікарня матиме всі необхідні для кластерного закладу сервіси», – додала Ірина Констанкевич.

Маневицьку багатопрофільну лікарню у спроможній мережі запланували як загальну.

«Приємно бачити, що керівництво лікарні бачить свою роль у мережі, працює над розширенням кадрового потенціалу та залученням молодих фахівців, надаючи їм тимчасове житло. Також вже працюють над модернізацією приймального відділення та запровадженням послуг із реабілітації. Є і виклики — пологове відділення. За такої кількості пологів вже через кілька років його спроможність може опинитися під питанням», – додає Ірина Констанкевич.