Новини

Нардепи підвищили до 49,6 тис. грн. Рішення підтримали всі фракції

Народні депутати України зможуть отримувати підвищені оклади завдяки постанові № 7561, яку підтримали представники всіх фракцій Ради. В результаті оклад депутата збільшиться з 28 810 гривень до 49 620 гривень, і це без урахування доплат і додаткових витрат.

Політик Микола Томенко звернув увагу на те, що це рішення фактично створило особливу «єдність» парламентарів. В умовах повномасштабної війни підтримати своє матеріальне становище погодилися 308 депутатів, пише Обозреватель.

Гроші залучатимуть за рахунок допомоги, яку надають Україні міжнародні партнери. «Поки найактивніші депутати виставляють свої фотки про героїчне волонтерство з Парижа, Лондона та інших столиць братніх держав, ВР нишком покращила їхнє фінансове забезпечення», – написав Томенко.

Саму постанову зареєстрував спікер Руслан Стефанчук разом із представниками всіх фракцій та груп. Із 18 по 20 липня документ пройшов усі етапи погоджень та голосування.

«Як бачимо, незважаючи на окремі критичні оцінки досі «таємної» (без журналістів) діяльності ВР, народні обранці від влади спільно з непримиренною, конструктивною та розумною опозиціями діють у повній єдності та злагоді!» – зазначив Томенко.

Зазначимо, згідно з постановою № 7561, в Україні дозволили фінансувати надбавки для нардепів із коштів держбюджету, які надійдуть до скарбниці України як допомога від міжнародних партнерів.