Новини

росія хоче сформувати 16 батальйонів та формує новий корпус

Місяць тому близько 50 суб’єктів рф отримали наказ на формування батальйонів чисельністю 500-600 осіб. Ми чітко знаємо, що на сьогоднішній день вже сформовано 8 батальйонів.

Про це повідомляє головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«Планується сформувати до кінця місяця ще 8 батальйонів. В кожному регіоні, в тому числі в Криму, Москві, Санкт-Петербурзі буде такий батальйон», – розповів Вадим Скібіцький.

За словами представника ГУР МО України, процес формування добровольчих батальйонів відбувається через військомати і перебуває під контролем держави.

Крім того, за інформацією воєнної розвідки України, росія формує ще один корпус у Нижньогородській області – це від 10 до 15 тисяч осіб.

«Там йде і формування, і бойове злагодження й інші питання, які стосуються створення нового об’єднання. І ми не виключаємо, що цей корпус буде перекинутий на нашу територію. Російське керівництво намагається впорядкувати процес створення добровольчих формувань для того, щоб вони мали потужні наступальний і оборонний потенціали та могли б діяти, як ті батальйонні тактичні групи, що були нами розгромлені. Це великі втрати для рф, адже то були відбірні, найбільш боєздатні та досвідчені підрозділи», – зазначив представник ГУР МО України.