Волинь Новини

Не мають ґаджетів: діти із малозабезпеченої сім’ї на Волині – без доступу до дистанційного навчання

Троє дітей із однієї сім’ї з села Яромель Луцького району фактично були позбавлені освітніх послуг під час дистанційного навчання. Школярі лишилися за межами освітнього процесу, бо не мають смартфонів.

У невеликому будинку проживають мама, тато, бабуся та троє дітей шкільного віку – дві кімнати на усіх, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У селі немає школи. За трьома учнями сюди раніше приїжджав шкільний автобус, який відвозив їх до закладу освіти в сусідньому селі. Коли оголосили карантин і розпочалося дистанційне навчання, діти втратили змогу відвідувати уроки бодай онлайн.

Оскільки родина не має ґаджетів, діти намагалися вчитися самостійно по підручниках.

«Подзвонить учителька, скаже, що робити, то ми і робимо з меншими. Зараз, поки канікули, діти відпочивають», – говорить матір учнів Валентина.

Її донька Вікторія перейшла у восьмий клас. Дівчина добре малює, але розвивати хист, навіть навчаючись дистанційно, непросто, бо ж художньої школи немає.

Усі діти допомагають мамі. Менша донька Дарина вміє доїти корову та годувати худобу. Школярі ходять у ліс по чорниці.

Дітям необхідно здобувати освіту, але не всі учні мають до неї доступ у випадку дистанційного навчання. Не кожна сім’я здатна придбати всім дітям ґаджети. До того ж, не в усіх селах є доступ до інтернету.