Новини

Білоруські локомотиви перекидали військо рф до кордонів України: їх заарештували

Заарештували три тепловози держпідприємства «Білоруська залізниця», які транспортували окупаційні підрозділи зс рф. Орієнтовна вартість заблокованого майна становить понад 70 мільйонів гривень.

Про це повідомляє служба безпеки України.

Росія використовувала залізничну інфраструктуру білорусі для підготовки до повномасштабного вторгнення в Україну. Вони були задіяні для перевезення особового складу, озброєння, військової техніки і засобів тилового забезпечення загарбників до північних кордонів нашої країни.

У подальшому вони брали участь в бойових діях проти українських Сил оборони на території Київської та Чернігівської областей.

СБУ встановили місцезнаходження цих тепловозів на території Київщини та ідентифікували їх використання у злочинах проти України.

Наразі триває передача викритих транспортних засобів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

У межах кримінального провадження за фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

article photoarticle photoarticle photo