Новини

Прильоти по Миколаєву: сирени завили вже після ракетних ударів по місту

Як стало відомо, сьогодні вранці, 15 липня, російські військові завдали масованого ракетного удару по Миколаєву. Прилетіло, зокрема, по школах і двох університетах міста. Розтрощено Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова.

Про все, що сталося у Миколаєві, розповідає «24 канал», передає Радіотрек.

Спершу були вибухи, а потім – повітряна тривога
Оскільки Миколаїв розташований поблизу моря, часто «прильоти» там передують оголошенню повітряної тривоги. Так було і цього разу:

о 07:45 місцеві почули вибухи і тільки через 2 хвилини – о 07:47 – увімкнувся сигнал про можливу ракетну атаку.

Буквально через хвилину після цього надійшла інформація від мера Миколаєва Олександра Сєнкевича, який підтвердив, що у місті пролунали більш як 10 (!!!) потужних вибухів.

Невдовзі з’явилась інформація і від очільника ОВА Віталія Кіма. Станом на 08:00, передав він, надійшли відомості про ракетний обстріл. На той момент дані щодо постраждалих та руйнування ще уточнювались.

На жаль, ворог поцілив відразу у два університети,

Пізніше Віталій Кім повідомив, що як мінімум 10 ворожих ракет влучили у два університети міста: педагогічний інститут та Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова.

Віталій Кім наголошує, що російські військові почали атаки на українську освіту. Тож він звернувся до представників університетів усіх демократичних держав із проханням називати росію країною-терористкою, якою вона насправді і є.

На кадрах, опублікованих ДСНС після ракетного удару, видно суцільні руїни, які залишились від однієї з будівель на території вишу.

Ракетні удари були надзвичайно потужними: залізобетонна конструкція просто розсипалась на уламки. Встояли хіба опори, і то не всі.

Зрештою, Віталій Кім вийшов на брифінг щодо ракетного обстрілу Миколаєва. Очільника ОВА наголосив, що ворог завдав серйозних руйнувань університетам, тож відновити навчальний процес до 1 вересня просто неможливо.

Передовсім, зі слів глави ОВА, необхідно провести експертизу. Вона встановить, чи безпечно у будівлях навчатись. Зауважимо, що в один із вишів прилетіло 5 ракет, а в другий – 4.