Волинь Новини

Не обійшлось без експертизи: Луцький суд оштрафував вебкам-модель

Луцький суд призначив 34 тис. грн штрафу жінці, яка оголювалась онлайн. Її визнали винною у поширенні порнографії. Також фігурантка справи повинна заплатити 2 тис. грн за мистецтвознавчі експертизи

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, слідству відомо про один такий випадок, коли підозрювана оголювалась на вебкамеру. Це сталось на початку червня 2022 року. Дівчина авторизувалась на спеціалізованому сайті і під час онлайн-трансляції демонструвала статеві органи. Відео було доступне для всіх користувачів, передає сайт zaxid.net.

Яким чином порушницю вдалось викрити, у вироку не зазначають. Відомо лише, що її дії кваліфікували за ч.1. ст. 301 ККУ (розповсюдження порнографії).

За тиждень після вручення підозри жінка уклала угоду про винуватість з прокурором. У ній вона визнала себе винною за вказаною статтею та не заперечувала проти покарання. Суддя Ярослав Артиш цю угоду затвердив.

Мобільний телефон, ноутбук та банківські картки, які досліджували у рамках розслідування, повернуть власниці.

Відтак підозрюваній призначили 34 тис. грн штрафу. Мобільний телефон, ноутбук та банківські картки, які досліджували у рамках розслідування, повернуть власниці. Натомість суд постановив знищити декілька секс-іграшок, коробку з еротичною грою та перуку, яку вилучили у фігурантки справи.

Також обвинувачена повинна заплатити 2 тис. грн за дві проведені так звані мистецтвозначні експертизи.