Новини

Хліб із пліснявою: росіяни передали гуманітарку у Маріуполь

Як стало відомо, у тимчасово захоплений Маріуполь із російської Тульської області передали гуманітарну допомогу – пліснявий черствий хліб та лопати.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, оприлюднивши фотографії цієї гуманітарної допомоги – «Жителям Донбасса» з Тульського регіону від «Єдиної росії».

«Тульська гуманітарна допомога – дно дна російської допомоги. Пліснявий черствий хліб та лопати. Навіть не вистачає сарказму коментувати таку турботу про маріупольців», – написав під відповідними світлинами Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами. Знищені та зруйновані підприємства, міська комунальна інфраструктура, школи, дитсадки, лікарні, житлові будинки.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч – депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області.

Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних хвороб.