Новини

Зеленський заявив, що Україна не віддасть території заради миру з Росією

Територіальні поступки України не будуть частиною будь-яких дипломатичних переговорів щодо припинення війни.

Про це Володимир Зеленський заявив у програмі The Situation Room на телеканалі CNN, передає Молодий Буковинець.

“Українці не готові віддати свою землю, визнати, що ці території належать Росії. Це наша земля. Ми завжди про це говоримо і маємо намір це довести”, – заявив президент.

Зеленський підтвердив, що російські війська контролюють майже всю Луганську область: ЗСУ відступили, щоб уникнути масштабних втрат. “Я навіть не розумію, що саме вони там контролюють. Зруйнували міста, школи. Вони загарбники руїн?” – зауважив він.

Глава держави також подякував США за військову підтримку та закликав Захід продовжувати надавати допомогу.

“США допомагають Україні, дуже допомагають, але цього замало для перемоги. Ми хочемо збільшити цю допомогу — ми боремося за нашу землю, ми не хочемо, щоб люди з різних країн боролися за нашу територію. Але США це світова економіка, і вони можуть допомогти нам і зброєю, і фінансами. А ще США можуть впливати на рішення європейських країн – це також політична підтримка. Маю зізнатися, деякі країни в Європі хочуть балансу між Росією та Україною. Але завдяки допомозі США вони почали підтримувати”, – сказав він.

Зеленський також додав, що дуже хотів би бачити у Києві президента Джо Байдена: “Візити світових лідерів, які є не просто партнерами, а справжніми друзями, — це сигнал, знак того, що США підтримують Україну, бо вірять в українську перемогу і не бояться Росії. Вони приїжджають, незважаючи на ракети. Вони не бояться Путіна”.

На питання, чи може війна закінчитися до кінця року, Зеленський сказав:

“Якщо потужне озброєння від партнерів прийде до нас вчасно, і якщо успіх і Бог будуть на нашому боці, ми можемо досягти багато чого до кінця року і зупинити цю війну. Ми можемо зупинити принаймні військову частину цієї війни”.