Волинь Новини

У центрі Луцька муніципали систематично виявляють порушників правил паркування

За зупинку транспортного засобу в зоні дії знаку 3.34 (зупинку заборонено) або ближче 10 м від місця виїзду з прилеглої території та безпосередньо в місці виїзду передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу в сумі 340 грн згідно ч. 1 ст. 122 КУпАП та в сумі 680 грн згідно ч. 3 ст. 122 КУпАП.

Про це повідомляють на сторінці департаменту муніципальної варти Луцької міськради у «Фейсбук». Інформує Волинь online.

Систематично такі порушення інспектори з паркування найчастіше фіксують в центральній частині міста: на вулицях Богдана Хмельницького, Словацького, Крилова  та проспекті Волі.

«Наголошуємо:

Відповідно до вимог ПДР, зупинку та стоянку на дорозі потрібно здійснювати у спеціально відведених місцях, щоб не порушувати правила дорожнього руху, або біля краю проїзної частини, з метою не здійснення перешкод іншим учасникам дорожнього руху.

Неправильно припарковане авто не лише створює перешкоди, але й погіршує видимість та може спричинити дорожньо-транспортну пригоду за участі  інших учасників дорожнього руху.

На фото приклад одного авто,  водій якого неодноразово залишав свій транспортний засіб з порушенням, потрапляючи під пильний нагляд інспекторів з паркування департаменту муніципальної варти, та отримував Постанови у сфері порушень правил зупинки, стоянки та паркування.

Зазначимо, що протягом 10 банківських днів з дня винесення такої Постанови на власника транспортного засобу, що здійснив порушення у сфері паркування, діє пільговий період, протягом якого є можливість здійснити оплату у розмірі лише 50 % від суми штрафу.

Шановні водії! Закликаємо ретельніше стежити за дорожніми знаками та дотримуватися Правил дорожнього руху при виборі місця для паркування автомобіля», – йдеться у повідомленні.