Волинь Новини

«Був у складі української делегації як адвокат», – Ярмольський уточнив, ким зараз працює

Колишній заступник голови Волинської облдержадміністрації Андрій Ярмольський брав участь у міжнародній конференції у Швейцарії. Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Як йдеться у дописі, він був у складі української делегації на Міжнародній конференції з питань відновлення України (URC2022) в Лугано. Там обговорювали план відновлення держави. Ключове бачення – «build back better» (відбудувати краще, ніж було).

«Не просто відновити руїни, а створити якісно нове середовище: в інфраструктурі, громадському господарстві, енергетиці, безпеці, соціальній сфері та ін», – зазначив Ярмольський, уточнивши, що «це питання не тільки після війни, а вже зараз»

За його інформаціює, на відновлення Україна вже зараз потребує 750 млрд доларів. Тож постає проблема коштів. Одиним зі шляхів наповнення таких фондів, із яких гроші спрямовуватимуть на відбудову України, – це конфіскація заморожених активів агресора.

«Над цим потрібно особливо сконцентруватись і працювати, що ми і будемо активно робити», – наголосив Ярмольський.

На уточнення від «Першого» щодо цього візиту ексзаступник голови ОДА повідомив, що нині він продовжив юридичну практику, тож був у складі делегації як адвокат.

Нагадаємо, що 4 квітня стало відомо про звільнення заступника голови Волинської ОВА Юрія Погуляйка Андрія Ярмольського. Сам він розповідав тоді, що про причини звільнення йому не повідомили, у розпорядженні цієї інформації також немає, а жодного відношення до будь-яких незаконних дій, переконував, він не має.

19 травня прокуратура Волині повідомила, що колишнього заступника начальника Волинської обласної військової адміністрації підозрюють у сприянні в незаконному переправленні за кордон військовозобов’язаних.

Сам же Ярмольський відкидав будь-які звинувачення і стверджав, що доведе, що не робив цього. «Брехню натягну їм же на голову», – запевняв він у відповідь на обвинувачення в корупції.