Волинь Новини

У ВНУ продовжуються тренінги з психологічної підтримки волонтерів

У ВНУ імені Лесі Українки тривають тренінги з психологічної підтримки для волонтерів України у роботі з дітьми, в межах яких на Волині побувала делегація професорів Тихоокеанського університету Сіетлу – доктори Емі Мезуліс і Крістофер Тобі.

Американські спеціалісти у приміщенні університетської бібліотеки попрацювали з психологами, педагогами, медичними працівниками, капеланами, поліцейськими, рятувальниками, волонтерами й усіма зацікавленими та поділилися з ними власними знаннями і досвідом.

Доктор Крістофер Тобі є одночасно ліцензованим приватним клінічним соціальним працівником і психологом, який практикує клінічну психологію у Вашингтоні. Він отримав ступінь бакалавра в Університеті Сіетлу, ступінь магістра соціальної роботи в Університеті Мічигану і ступінь доктора сімейної клінічної психології в Тихоокеанському університеті Сіетлу.

тренінг

Доктор Тобі має десятирічний досвід роботи у закладах стаціонарного лікування, де надає послуги і дітям, і підліткам. Із 1992 року займається приватною практикою в Анакортесі, штат Вашингтон. Він надає допомогу підліткам, дорослим і сімейним парам. Доктор Тобі – член кількох рад і комітетів, як-от: Північно-західна асоціація приватних спеціалістів з поведінкового здоров’я, Консультативна рада з питань психічного здоров’я при комісарах округу Скагіт, команда захисту дітей округу Скагіт і PsyCorps: Psychology Support International.

тренінг

Доктор Мезуліс – ліцензований психолог, яка отримала ступінь бакалавра в Гарвардському університеті, а також ступінь магістра та доктора в Університеті Вісконсіну, м. Медісон. Вона закінчила інтернатуру в системі охорони здоров’я у справах ветеранів П’юджет-Саунд у Сіетлі та в Університеті Вашингтону/Дитячій лікарні Сіетлу. Зараз працює на факультеті Тихоокеанського університету Сіетлу, де очолює докторську програму, курує докторантів і викладає курси з розвитку підлітків, діагностики й оцінки.

тренінг

Дослідження доктора Мезуліс фінансують Національний інститут психічного здоров’я, Національна асоціація досліджень шизофренії та депресії й Американська психологічна асоціація. Сфери її компетенції включають розлади настрою, тривожності, харчової поведінки, суїцидальність і самоушкодження, травми, вживання психоактивних речовин та розвиток підлітків. Підхід доктора Мезуліс до терапії зазвичай зосереджується на покращенні управління стресом, навичок управління та регуляції емоцій; зменшення симптомів депресії та тривоги; покращення харчування та сну; подолання травми або важких життєвих змін.

Учасники тренінгу були задоволені отриманими знаннями та спілкуванням із іноземними спеціалістами.

тренінг

 

тренінг

 

тренінг

 

тренінг

 

тренінг

 

тренінг