Волинь Новини

Чи будуть вручати повістки волинянкам?

Пресофіцер Волинського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Анатолій Маринюк каже, що згідно закону, військовозобов’язана жінка може отримати повістку. Однак, на практиці такого ще не траплялося. За його словами, всі волинянки, які служать у ЗСУ, роблять це добровільно, – повідомляє ІА Конкурент.

«Не всі жінки підлягають постановці на військовий облік, і тому вручити повістку можна лише тій жінці, яка перебуває на військовому обліку. Нині призивають за мобілізацією жінок виключно добровільно, тобто за їх бажанням і згодою. Потреби у примусовій мобілізації жінок в Збройні Сили України нині немає. Загалом на Волині таких жінок призвано небагато», – каже він.

За словами пресофіцера, якщо жінка виявить бажання стати на захист України у лавах ЗСУ, процедура така: спершу слід звернутися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки, написати заяву про взяття на військовий облік, надати необхідні документи (в тому числі диплом і свідоцтво про освіту) та пройти медичну комісію. Після того, коли вона буде визнана придатною, жінка може бути призвана на військову службу відповідно до переліку спеціальностей та професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями.