Волинь Новини

На Волині судитимуть посадовця, який привласнив велику суму при підключенні закладів до інтернету

Директора одного з волинських підприємств судитимуть за підробку документів і привласнення понад одного мільйона гривень під час підключення навчальних закладів до інтернету.

Про це інформують у пресслужбі Волинської обласної прокуратури.

Прокурори Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором одного з волинських підприємств службового підроблення й привласнення чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

Слідство встановило, що у 2019 році підприємство згідно з договором, укладеним із відділом освіти та молоді однієї з районних державних адміністрацій, виконувало роботи з організації підключення та доступу до локальної мережі Інтернет навчальних закладів району.

Упродовж листопада-грудня 2019 року директор товариства вніс в акти виконаних робіт завідомо неправдиві відомості про використані під час проведення робіт матеріали та їх вартість на суму понад 1 млн грн, а також підписав ці акти та скріпив печаткою підприємства.

На підставі підроблених посадовцем документів кошти перерахували із бюджету на рахунки товариства.

За ці незаконні дії директор підприємства відповість перед судом.