Новини

Військовий експерт розповів, які сили білорусь може кинути в наступ на Україну

Олександр Мусієнко прокоментував тезу про те, що білорусь може почати наступати за допомогою своїх ДРГ

Якщо Білорусь вирішить піти в наступ на Україну, вона застосує задля цього свої сили спеціальних операцій, адже вони віддані режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Про це в ефірі ТСН розповів військовий експерт Олександр Мусієнко.

Навіть, якщо вони проникнуть, навіть, якщо вони, використовуючи ліси, можуть там пройти.

Він прокоментував тезу про те, що Білорусь може почати наступати за допомогою своїх ДРГ.

«Так, вони, можливо, хочуть використати місцевість в певних регіонах Полісся чи Волинського напрямку на свою користь. І під прикриттям сил спеціальних операцій… По-перше, йдеться про сили спеціальних операцій. Тому що це найбільш боєздатні підрозділи білоруської армії. Вони переважно всі з контрактників, там немає майже призовників, і вони більш-менш виглядають такими, що віддані режиму Лукашенка. Тобто він на них може десь розраховувати», – розповів Мусієнко.

Водночас він висловив переконання, що ці сили швидко будуть виявлені українськими захисниками і навряд чи зможуть чогось досягти.

«Навіть, якщо вони проникнуть, навіть, якщо вони, використовуючи ліси, можуть там пройти. Вони все одно рано чи пізно будуть виявлені українськими підрозділами. У нас є сили й засоби Збройних сил, прикордонників і територіальної оборони, які можуть це зробити. Яка мета? Вчинити якийсь теракт на території України? Ну, теоретично це можна допускати. Тут треба розуміти кінцеву мету – а що вони цим зможуть досягнути? Я не думаю, що вони зможуть чогось досягнути», – пояснив військовий експерт.

Він додав, що окрім спроб з боку цих білоруських сил скоїти диверсії чи теракти в Україні, інших варіантів того, що вони можуть зробити, він не бачить.

«Тому що в будь-якому випадку вони не зможуть довго бути під прикриттям. Їх виявлять і на цьому вся диверсійно-розвідувальна операція закінчиться», – зазначив Мусієнко.