Волинь Новини

Заступник міського голови Ірина Чебелюк зустрілась із американськими науковцями

Налагодження контактів з метою співпраці у сферах освіти та психології, а ще – можливість викладання семінарів для роботи з людьми, котрі зазнали посттравми, – такі питання обговорили сьогодні, 1 липня, у стінах Луцької міської ради.

 
 
 

За круглим столом зібралися заступник міського голови Ірина Чебелюк, депутати Луцької міської ради Роман Кравчук, Віталій Бондар та закордонні гості: доктор Крістофер Тобі – ліцензований приватний клінічний соціальний працівник, ліцензований психолог, доктор Джон Тоберн – почесний професор клінічної психології Тихоокеанського університету Сіетла, доктор Джефф Голгуін – ад’юнкт-професор, незалежний консультант.

 
 
 
 

У період повномасштабної агресії росії, коли негативного військового впливу зазнають не лише військові, а й цивільні, дуже важливим є надання правильної, кваліфікованої психологічної допомоги. Адже, уміло сказане добре слово людині, якій воно потрібне, може зцілити навіть бойові рани. Тому психологічні тренінги є важливим фактором оздоровлення організму. Це і стало головним лейтмотивом зустрічі. Реагуючи на виклики сьогодення, закордонні фахівці хочуть допомогти Луцькій громаді у підготовці спеціалістів, щоби лікували душі постраждалих унаслідок військового конфлікту.

 
 

Перший крок – унікальний тренінг на тему боротьби з синдромом постравми. Його організували департамент освіти Луцької міської ради спільно з кафедрою практичної психології та психодіагностики ВНУ імені Лесі Українки. Підтримку надало почесне Консульство України в Сіетлі та благодійний фонду “Добра Справа”.

 

“Ще від початку війни у міського голови Ігоря Поліщука з’явилася думка, що необхідно посилено готуватися до надання психологічної допомоги постраждалим від бойових дій. Мова йде не лише про військових, які безпосередньо стикаються із жахіттям війни, а й про їх сім’ї, про внутрішньо перемішених осіб, про дітей та багатьох інших. Я щиро вдячна усім причетним до організації цього заходу за ту роботу, яка проводиться вже сьогодні”, – сказала на зустрічі заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

 
 

Цікаво, що напередодні делегація професорів із США мала зустріч з ректором і викладачами Волинського національного університету імені Лесі Українки. Обговорили спільні проекти, видавничі, наукові та волонтерські перспективи. За словами депутата Луцької міської ради Романа Кравчука, окремі з них вдасться реалізувати уже найближчим часом.