Новини

Маємо інформацію про остаточне втягнення Білорусі у війну, – Євгеній Єнін

За інформацією і міжнародних партнерів України, і вітчизняних розвідок, наразі відсутні ознаки формування ударних угруповань на території Білорусі. Разом з тим готуються провокації і направлення в Україну диверсійно-розвідувальних груп.

Про це в ефірі українських телеканалів сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ.

«Як наші партнери, так і вітчизняні розвідки чітко стверджують про відсутність ознак формування ударних угруповань на території білорусі. Проте, ми маємо інформацію про можливі провокації, остаточне втягнення білорусі у російсько-українську війну, – йдеться про можливість направлення відповідних ДРГ. І саме тому нашими правоохоронцями впроваджено посилений режим несення служби на блокпостах», – зазначив Єнін.

Заступник міністра додав, що у п’ятницю повертався з Одещини, його кілька разів зупиняли на блокпостах і він показував усі потрібні документи.

«Тому закликаю й усіх громадян з терпінням і розумінням ставитися до цього, бо йдеться про безпеку», – сказав посадовець.

Також представник МВС нагадав, що лише за минулий тиждень поліція відпрацювала близько 10 тисяч осіб, 256 із них у зв’язку з виявленням підозрілих ознак передали до СБУ, було викрито 2 ДРГ.

«Наші правоохоронці час від часу виявляють чи то дрони на прикордонні України у північних регіонах, чи то ініціативний перехід громадян рф або білорусі на наш бік. Усіх подібних осіб ретельно відпрацьовують наші правоохоронці», – повідомив він.