Волинь Новини

Через «Ягодин» з України намагалися вивезти золоті прикраси, яким понад

Контрабандист, який хотів вивезти через «Ягодин» золоті прикраси, що становлять культурну цінність, отримав умовне покарання на півтора року.

Інформують Волинські Новини.

Як ідеться у вироку Любомльського районного суду, 27 травня минулого року контрабандист родом з Чернівецької області поблизу автовокзалу у Луцьку заховав у своєму рюкзаку одинадцять прикрас III ст. до н.е. – V ст. н.е., виготовлених зі сплаву на основі золота та зі вставками природного каміння, які становлять культурну цінність.

Усвідомлюючи, що вищевказані предмети мають культурну цінність, цього ж дня чоловік намагався їх вивезти з України через МАПП «Ягодин» Волинської митниці Держмитслужби. Він їхав рейсовим автобусом та обрав режим перетину кордону «зелений коридор», заповнивши відповідну митну декларацію, в якій зазначив про відсутність будь-яких предметів, переміщення яких через державний кордон України обмежено або заборонено.

Однак співробітник Волинської митниці Держмитслужби під час повного митного огляду виявив вказані предмети.

У суд обвинувальний акт надійшов з угодою про визнання винуватості. Контрабандисту призначили покарання у виді чотирьох років позбавлення волі, змінивши на один рік та шість місяців умовного.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ