Новини

У Львові готуються до можливого наступу з боку білорусі: подробиці

Ситуація на білорусько-українському кордоні залишається непередбачуваною.

Допис на цю тему зробив на своїй сторінці у фейсбуці міський голова Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні зібрав оперативну нараду за участі військового та цивільного керівництва Львова для того, щоби розуміти, як ми будемо діяти на випадок ескалації з боку Білорусі», – повідомив він.

Учасники наради обговорили план оборони, сили та засоби, які є у підпорядкуванні міста. Вирішили, що львівські оборонні стратегії потребують змін і оновлення.

У кожному районі Львова створять штаб оборони та проведуть додатковий вишкіл для членів добровольчих формувань територіальної оборони.

«Поки що ми не будемо переводити їх на цілодобове чергування. Але це рішення може змінитися в будь-який момент. Також розглядаємо варіант формування резервних добровольчих батальйонів із працівників міської ради та комунальних підприємств», – зазначив Андрій Садовий.

У Львові також продовжують формувати стратегічний резерв продуктів на випадок блокування шляхів постачання.

«Треба готуватися до холодної зими та забезпечити можливість обігріву без газу. Це загальні підсумки, якими можу поділитись. Важливо, щоби львів’яни знали, що місто в безпеці, а ворог не мав належної інформації для здійснення провокацій. Рішення про наступ на Львів буде останнім рішенням в житті цих потвор. Просто знайте це», – підсумував Андрій Садовий.