Новини

Чи є ризик провокацій з білорусі, при відсутності ознак формування ударних угрупувань?

За інформацією розвідки та міжнародних партнерів, ознаки формувань ударних груп у Білорусі наразі відсутні.

На території Білорусі наразі відсутні ознаки формування ударних угруповань, але є ризик провокацій. Правоохоронці посилили режим чергування на блокпостах.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, пише “Укрінформ”

“Як наші партнери, так і вітчизняні розвідки чітко стверджують про відсутність ознак формування ударних угруповань на території Білорусі. Проте, ми маємо інформацію про можливі провокації, остаточне втягнення Білорусі у російсько-українську війну, – йдеться про можливість направлення відповідних ДРГ. І саме тому нашими правоохоронцями впроваджено посилений режим несення служби на блокпостах”, – сказав він.

Євген Єнін також розповів, його кілька разів зупиняли на блокпостах і він показував усі потрібні документи, коли він у п’ятницю повертався з Одеської області.

Також, за його словами,  правоохоронці час від часу виявляють “чи то дрони на прикордонні України у північних регіонах, чи то ініціативний перехід громадян РФ або Білорусі на наш бік”.

“Усіх подібних осіб ретельно відпрацьовують наші правоохоронці”, – резюмував він.