Новини

Палили свою техніку й документи: командування розповіло, як росіяни відступали зі Зміїного

Як стало відомо, відступаючи з острова Зміїний, російські окупанти знищували свою військову техніку, документацію та майно. У цьому їм також “допомогли” ракетно-артилерійські удари Збройних сил України. Також при відступі ворог міг замінувати територію і води.

Про це повідомило оперативне командування “Південь”, передає Молодий Буковинець.

“Завершуючи екстрену евакуацію особового складу з острова Зміїний, рашисти знищували військову техніку, документацію та майно. Імовірно здійснено мінування місцевості, причалу та навколишніх вод біля острова”, — йдеться в повідомленні.

В ОК уточнили, що росіяни при відступі підірвали транспортно-зарядну машину до зенітно-ракетного комплексу “Тор”, реактивну систему залпового вогню “Торнадо-Г”, а над морем втратили гелікоптер.

Окрім того, внаслідок українських ударів по острову, за уточненими даними, ЗСУ знищили:

ЗРК “Тор”;

один з маломірних катерів;

причіп, що містив дизель-генератор;

радіолокаційну станцію;

польовий склад боєприпасів.

“Операція триває, забезпечення контролю над островом потребує ретельної перевірки та виключення провокацій. Сили оборони пильно моніторять ситуацію. Остаточні втрати противника уточнюються”, — зазначило командування.

Як зазначили в ОК, для прикриття евакуації ворог виконав понад 20 вильотів авіації з Криму.

Один з винищувачів-бомбардувальників прикриття випустив по Одещині 2 крилатих ракети Х-31, які влучили в сільськогосподарські площі Білгород-Дністровського району. Руйнувань та втрат немає.