Новини

«Лукашенко дав слово путіну, що вступить у війну з Україною»: подробиці

Лукашенко нібито дав слово путіну, що у найближчі дні Білорусь атакує Україну і вступить у війну на боці рф. Це сталося під час зустрічі путіна та лукашенка у росії.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

«Але, хочу зауважити, що лукашенко не вперше дає слово і не виконує його. Тому з точністю напевне, чи вступить він у війну, сказати не можна», – зазначає Жданов.

На думку експерта, з одного боку лукашенко віддає боєприпаси зі складів в росію, які, перш за все, підуть на Донбас, та частину техніки – і це може бути свідченням того, що він не збираєтся вступати у війну.

«А з іншого боку лукашенко назбирав 35 тисяч «бомжів», як пишуть білоруси, які хочуть мобілізуватися, і зараз з ними будуть проводитися навчання. І це ознака розгортання армії: Білорусь готується до прямого свого призначення – до війни. Важлива та і інша інормація. Але логіка її суперечить одна одній», – наголошує Олег Жданов.

Він нагадує, що у прикордонних районнах спостерігається зосередження техніки білоруської армії. Також там знаходяться ракетні війська росії. На його думку, якщо найближчим часом будуть обстріли з боку Білорусі, то це будуть балістичні ракети.